Roseville Residence

Roseville Residence is a single-family housing project located on the Upper North Shore of Sydney
The existing living spaces were internalised and segregated and there was little connection between outside and inside. The renovation works sought to bring light, tactility and connectivity to the space.
The extension features three rectangular volumes stacked atop one another.  This set of different roof heights widens the spaces and makes them more comprehensive, providing a visual relation between the various places in the house. 
Operable metal screens provide versatility to space and regulate the temperature. The living area can easily switch from open-air to enclosed. 
The large highlight window draws more light into the living space and provides a panoramic view of the garden.
The Stacker door on ground floor creates a seamless transition between indoor and outdoor space and provide a visual connection between the dining room and pool area.